75-річчя УПА

75-річчя УПА

Педагогічний колектив Яківської ЗОШ І-ІІ ступенів успішно працює над реалізацією Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020рр.. Інформаційним центром з даної проблеми стала шкільна бібліотека (зав. Григорчук Д.М.).

У ці дні український народ відзначає 75-річчя УПА. Тому тематична книжкова виставка привертає до себе увагу учнів та вчителів. У бібліотеці проводяться уроки пам’яті, уроки-реквієм, читацькі конференції тощо.

Вчителька 4 класу Савків Надія Дмитрівна провела патріотичний урок на тему «Правда про УПА». Діти з великою цікавістю слухали про героїв національно-визвольних змагань Степана Бандеру, Романа Шухевича, про яківчан, які стали жертвами сталінських репресій. Багато з них опинились у тюрмах та таборах. Четвертокласники дізнались про сотенного УПА Луцика Михайла Миколайовича «Сірого», колишнього вчителя місцевої школи. Він загинув у нерівному бою з більшовицькими окупантами біля села Чортовець Городенківського району.

Зацікавила дітей книга «Реабілітовані історією», в якій є списки яківчан, які брали активну участь у боротьбі за незалежну Україну.

Патріотичний урок закінчився виконанням пісні «Ой, у лузі червона калина».

Виховання патріотів України – це головна мета педагогів Яківської ЗОШ І-ІІ ступенів.

/Files/photogallery/1266/00997.jpg

/Files/photogallery/1266/00999.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 420

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Наша адреса:
78064
вул. Центральна, 1а
с. Яківка
Івано-Франківський район
Івано-Франківська область
тел. 4-75-10

Дата останньої зміни 08 Березня 2024

Фотогалерея